Historie

Begin 1958 gaf de toenmalige Bloemendaalse wethouder Dries van Geluk het startsein om naast het al bestaande meer een tweede meer aan te leggen en er een theehuis te vestigen.
Wat in 1961 onder aanvoering van het Overveense horeca-echtpaar John & Miep Beeren, ouders van de huidige eigenaar John Beeren van start ging als een eenvoudig horeca-etablissement groeide uit tot een toplocatie, bekroond met twee Michelinsterren. Zoon John Beeren trad in 1977, na zijn studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, in dienst bij zijn vader. In 1978 ontvingen zij de eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1991. In 1985 trad John Beeren Sr.uit de zaak en sinds die tijd heeft John Beeren de leiding. Gastheer en sommelier Peter Bruins werkt sinds 1979 in de Bokkedoorns. Hij werd vele malen door collega's en vakpers verkozen tot beste gastheer van Nederland.
Sinds 1 januari 2013 wordt de keukenbrigade aangevoerd door chef-kok Menno Post. Jarenlang was hij de souschef van Ron Blaauw in Amsterdam.

De naam Bokkedoorns, middenin het Wethouder van Gelukpark, is door de gemeente gekozen en verwijst naar de historische naam van het gebied, genoemd naar de duinplant boksdoorn.